Newsflash:

Știri de ultimă oră: De la avertizarea de cod galben de ger emisă de meteorologi, şi până în prezent, la nivel naţional s-au înregistrat 28 decese din cauza hipotermiei severe***Cod galben de viscol şi ninsori în toată ţara, până duminică seara***Preşedintele Băsescu cheamă partidele la Cotroceni.Consultările vor avea loc luni***300 de suporteri au manifestat, sâmbătă, la Sibiu, împotriva lui Băsescu, Boc şi şefului LPF**Roma, paralizată de ninsori. Cel puţin cinci oameni au murit***

Afinele – fructele sănătăţii

Postat: Lun, 29/11/2010 - 22:59

Cele mai populare fructe de pădure, afinele sunt considerate fructele sănătăţii. Beneficiile semnalate de afine sunt numeroase, de la prevenirea tractului urinar la menţinerea aspectului tânăr. În rândurile următoare vom detalia care sunt efectele favorabile ale afinelor şi cum utilizaţi afinele în domeniul cosmetic.

Afinele – proprietăţi:

Afinele au forma unor boabe mici, de culoare roşie purpurie spre roşu închis. Aceste fructe sunt bogate în substanţe nutritive, vitamine (în special vitamina C), antioxidanţi, fibre naturale şi nutrienţi fitochimici. Consumat ca atare sau sub formă de suc, afinele reprezintă una dintre cele mai importante soluţii pentru infecţii. Este un medicament recomandat în problemele tractului urinar, colesterolului, a cariilor dentare şi împotriva formării pietrei la rinichi. De asemenea, s-a constat că proprietăţile afinelor au rolul unor agenţi anti cancerigeni. Alte beneficii ale afinelor:

• îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular
• încetineşte procesul de îmbătrânire
• ajuta la scăderea în greutate
• previne celulita
• îmbunătăţeşte aspectul pielii şi a părului

Afinele în cosmetică

Uleiul de afine (produs din seminţe de afine) este bogat în antioxidanţi puternici; Omega-3 şi Omega-6 şi în acizi graşi, substanţe foarte bune în sănătatea părului. Aşadar, dacă aveţi probleme mari ale scalpului, precum mătreaţă, purit, eczeme şi psoriazis puteţi să utilizaţi uleiul de afine. În cele mai multe cazuri, părul are nevoie de vitamina E pentru strălucire. Veţi putea obţine acest lucru, dacă aplicaţi câteva picături de ulei de afine, imediat după, veţi şampona. 

Uleiul de afine este un important ingredient pentru păstrarea tinereţii. Folosindu-l zilnic, ridurile şi liniile de expresie vor fi eliminate. Datorită proprietăţilor sale antioxidante, uleiul acţionează foarte bine şi în cazul pielii uscate. 

Dacă tenul prezintă probleme acneice sau eczeme ori psoriazis aplicaţi foarte puţin ulei (masând uşor) pe aceste zone. De asemenea, este un ingredient indicat şi în alte boli ale pielii. 

În plus, pentru a menţine pielea fină adăugaţi în cadă, câteva picături de ulei de afine. NU folosiţi uleiul de afine dacă aveţi iritaţii sau sunteţi alergici la afine. 

Consultaţi medicul înainte de utilizare!

Sucul de afine 

Femeile din Spania sunt renumite prin părul lor negru. Se spune că, sucul de afine menţine şi colorează părul. Cum se face acest lucru? Amestecă un sfert de cană de suc de afine cu un sfert de cană de apă şi alica pe păr. Apoi clătesc. Atenţie! NU folosiţi sucul de afine dacă aveţi părul blond, ci sucul de lămâie.La fel ca şi uleiul de afine şi sucul (de afine) ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire. Consumând suc de afine liniile fine şi cele de expresie nu se vor accentua, păstrând tenul tonifiant. 

 

V.T.   

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Va rugam completati campul de captcha.
Image CAPTCHA
Enter the characters (without spaces) shown in the image.